2020-12-21

Свердловину №15 Колодницького родовища споруджено новою установкою

Бурова компанія «Горизонти» пробурила свердловину №15 Колодницького газового родовища, глибиною 2700м за 25 днів. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на слова директора компанії Степана Козицького.

Зазначається, що буріння свердловини велося нещодавно придбаною буровою установкою, вантажопідйомністю 340 тонн, якою раніше оперувала компанія Weatherford для British Petroleum в Омані, Об'єднані Арабські Емірати. Ця та інша нещодавно придбана установка можуть пробурити свердловини глибиною 7000 м. 

Установка обладнана системою верхнього приводу канадського виробництва Canrig, двома буровими насосами потужністю 1600 к с американського виробництва Caterpillar, системою очистки бурового розчину від компанії M-I Swaco.

За повідомленням, зараз на об'єкті проходить демобілізація верстату, за цим слідує проведення обв'язки свердловини та її підключення. Одночасно іде відбір наступних свердловин-кандидатів на буріння саме цією установкою, зазначили в буровій компанії.

За результатами попернього випробування, свердловина дала комерційний приплив газу. Остаточний режим її роботи буде визначений після завершення вводу в експлуатацію.