2020-12-21

Добропілля прийняло програму економічної диверсифікації в умовах «зеленого переходу» України

Вугільний регіон Добропілля став першим регіоном, який розпочав шлях економічної диверсифікації, прийнявши«Програму економічної диверсифікації Добропільської ОТГ в умовах« зеленого переходу». 

Програма розрахована на три роки і передбачає понад 40 проєктів які забезпечать нові робочі місця в різних секторах економіки, - повідомляється на сайті компанії ДТЕК. 

Поступова відмова від видобування вугілля є європейським зобов'язанням України. Пресслужба ДТЕК наголошує, що компанія підтримує Європейський зелений курс як стратегію економічного розвитку ЄС. Пріоритетним для компанії є напрямки кліматичної політики, сталого фінансування та соціально-справедливої трансформації вугільних регіонів. До 2040 року ДТЕК планує досягти вуглецевої нейтральності. 

Сьогодні в Україні майже 70 мономіст, які залежать від індустрії теплової генерації. Це 1,3 млн робочих місць, 60 % надходжень до бюджету формують саме вугільні підприємства.

Секретар Добропільської міської ради Віталій Шевченко додав, що програма економічної диверсифікації є основою. Підготовка детальних планів, інтенсивна робота з експертами і пошук фінансування очікуються у майбутньому. Програму розгляне Координаційний центр трансформації вугільних регіонів на національному рівні, який наразі розробляє державну програму.