2020-12-21

ДКЗ розробила рекомендації щодо застосування класифікації запасів та ресурсів нафти і газу

Державна комісія України по запасах корисних копалин розробила Методичні рекомендації щодо застосування класифікації запасів та ресурсів нафти і газу за системою управління вуглеводневими ресурсами (Petroleum Resources Management System). Про це повідомляється на сайті Держгеонадр. 

Система PRMS в оцінці запасів і ресурсівшироко застосовується у світі під час оцінки родовищ вуглеводнів.

Очікується, що перехід до міжнародних стандартів оцінки ресурсної бази дозволить іноземному інвестору оцінити ресурсну базу та прийняти інвестиційне рішення. 

"Методичні рекомендації PRMS містять фундаментальні принципи оцінки та класифікації запасів і ресурсів вуглеводнів, забезпечують впровадження єдиної термінології та понять, що використовуються у світі й відображаються в нормативно-правовій площині України. Система враховує як технічні, так і комерційні чинники, що впливають на реалізацію проєктів, їх терміни та пов’язані з цим грошові потоки", - наголошується на сайті служби.

Наступним кроком Держгеонадра планують розробити методику застосування стандартів звітності по запасах твердих корисних копалин CRIRSCO.