2021-11-19

Суд вирішив долю спецдозволу №3318

На адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Державної служби геології та надр України до ПП «Дармін» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 3318 від 19.12.2003 року.

В обґрунтування позову було зазначено, що в порушення, зокрема, ст. 24 Кодексу України про надра та угоди про умови користування надрами, яка є невід`ємною частиною спеціального дозволу на користування надрами, відповідач не подав до ДНВП «ГеоінформУкраїни» щорічні звіти відповідної форми статистичної звітності як підтвердження експлуатації корисних копалин та не своєчасно вносив (не вносив) суми податкових зобов`язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

На підставі викладеного позивач, ДСГНУ, просив припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 19.12.2003 №3318, що наданий Приватному підприємству Дармін.

Рішення суд виніс на користь Держгеонадр, змусивши припинити ПП «Дармін» плановану діяльність за спецдозволом №3318. Таким чином, позовні вимоги ДСГНУ були задоволені.