2021-11-19

Міндовкілля України вирушило в апеляцію проти рішення ОАС м. Києва

Кам`янська міська рада звернулась до Адмінсуду м. Києва із позовом до Міндовкілля (за участі третіх осіб: ТОВ «Рокобан», ГО «Комфортне місто»), в якому просила визнати протиправним та скасувати виданий ТОВ «Рокобан» висновок з ОВД планованої діяльності «Здійснення діяльності по збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню, утилізації та знешкодженню небезпечних відходів та подальшим виготовленням м`ясо-кісткової муки, тваринних кормів» у м. Кам’янське.

Рішенням суду від 28 липня 2021 року позов було задоволено в повному обсязі.

Відповідач, Міндовкілля, не погоджуючись із вказаним рішенням, подав апеляційну скаргу, в якій просив вказане рішення скасувати та ухвалити нове, яким у задоволенні позову відмовити. В обґрунтування своїх доводів відомство зазначало, що Міністерством дотримано вимоги Закону про ОВД та Порядку № 989. Також зауважено, що в даному випадку права та інтереси позивача та членів громади не були порушені, а тому відсутні умови для реалізації органом місцевого самоврядування права на звернення до суду.

Крім того, не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, третя особа ТОВ «Рокобан» подало апеляційну скаргу, в якій просило суд скасувати рішення та ухвалити нове, яким у задоволенні позову відмовити.

Позивачем, Кам’янською міською радою, було подано відзив, в якому він просив залишити апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції лишити без змін та зазначав про безпідставність доводів, викладених апелянтами.

У судовому засіданні учасники судового процесу підтримали доводи та вимоги апеляційних скарг та відзивів на апеляційні скарги відповідно.

Переглянувши справу в межах доводів апеляційних скарг на предмет законності та обґрунтованості оскаржуваного рішення, колегія суддів вирішила відмовити у задоволенні апеляційної скарги та залишити рішення ОАС м. Києва без змін.