2021-10-19

Стабільна робота ВДЕ вимагає інвестицій у видобуток нафти і газу

Глава ВР Бернард Луні вважає, що дисбалансу, пов'язаного з відновлюваними джерелами енергії, можна уникнути, інвестуючи в запасні потужності.

«Так, енергетика повинна бути чистою та безпечною, але, перш за все, вона повинна бути надійною. Зараз ми розуміємо, що не завжди світить сонце, не завжди дме вітер - і ось виникає питання до ВДЕ: наскільки це надійне джерело енергії», - сказав  Луні. 

«Безумовно, потрібно інвестувати в запасні потужності, перш за все в довгострокові контракти, в природний газ - це ключовий елемент, який дозволяє збалансувати систему, інвестувати в інфраструктуру зі зберігання - ПСГ, а також в диверсифікацію енергоносіїв», - додав глава ВР.

Такої ж думки дотримується і глава ExxonMobil Даррен Вудс: "Один із викликів, з яким стикається сьогодні весь світ, полягає в тому, що найбільші постачальники газу і нафти на ринок зіткнулися з серйозними проблемами через пандемію коронавірусу, й інвестиції були спрямовані на те, щоб замістити виснажені запаси. Зараз необхідно забезпечити швидке зростання, виходячи з пандемії".