2021-10-19

13 жовтня відбулося засідання екокомітету

Комітетом було розглянуто законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (реєстр. № 5339). Метою зазначеного законопроєкту є удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видачі дозволів на викиди, покращення державного регулювання, господарських відносин, зменшення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та скорочення їх адміністративних витрат.

Комітет рекомендував Верховній Раді України законопроєкт (реєстр. № 5339) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

Також Комітет заслухав інформацію щодо листа голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, народного депутата України Якименка П.В. Прийнято рішення доручити Голові Комітету звернутися до Державної служби геології та надр України щодо надання інформації в частині виявлення та систематизації проблем спеціальних дозволів на користування надрами, які не використовуються ефективно, а також проведення планових та позапланових перевірок суб'єктів господарювання.