2021-10-19

211 компаній незаконно отримали надрокористувацькі спецдозволи

Наразі в Україні видано 3044 ліцензії та спецдозволи на користування надрами. Про це повідомив секретар Ради Олексій Данилов під час засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), пише Checkpoint Business Media

З 1 листопада інформація про всі ліцензії і дозволи з’явиться у публічному доступі на порталі системи моніторингу апарату РНБО «СОТА». 

Як зазначив Олексій Данілов, необхідно перевірити 211 компаній і, зокрема, те, як вони отримали свої дозволи і ліцензії. СБУ та відповідні органи розбиратимуться, як сталося, що зазначена кількість компаній без відповідних нормативно-правових актів, які діяли на 2018 рік, отримали спеціальні дозволи на надрокористування. Наразі вже відкрито кримінальне провадження, і на наступних засіданнях буде інформування членів РНБО саме з цього питання. 

За інформацією Державної служби геології та надр України, у 2021 році очікується збільшення надходжень від цієї служби до бюджету – не менше 50 млрд грн, тоді як у минулому надходження становили 28,9 млрд грн.