2021-09-07

Справу № 806/1334/18 за позовом Держгеонадр вирішив Житомирський адмінсуд

Державна служба геології та надр України звернулася до Житомирського ОАС із позовом до Приватного підприємства «Влабоде», в якому просила припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами №5031 від 22.10.2009, виданого ПП «Влабоде».

В обґрунтування позову позивач зазначав, що було проведено планову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері видобування корисних копалин ПП «Влабоде», за наслідками якої встановлено ряд порушень. Так, Наказом Держгеонадр зупинено дію спецдозволу та встановлено відповідачу строк для усунення порушень, який згодом було подовжено. Однак, відповіді позивачем надано не було.

У результаті, позовну заяву Державної служби геології та надр України до Приватного підприємства «Влабоде» про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу – суд прийняв рішення задовольнити.

А також припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами №5031 від 22.10.2009 виданого Приватному підприємству "Влабоде".