2021-09-07

Понад 80 % нафти в Мексиканській затоці все ще недоступні для видобутку

Понад 80 % видобутку нафти в американській частині Мексиканської затоки залишаються недоступними для після урагану "Іда". Стихія обрушилася на критично важливу галузеву інфраструктуру в США тиждень тому.

Енергетичні компанії щосили намагалися відновити виробництво після того, як "Іда" пошкодила морські платформи і викликала перебої в поданні електроенергії на суші. Проте, виробництво близько 1,5 млн б / д нафти (84 %) і 1,8 млрд куб. футів газу (81 %) залишається недоступним.

Персонал 99 нафтогазовидобувних платформ знаходиться в евакуації. Спочатку показник складав 288 платформ. 

П'ять нафтопереробних заводів в Луїзіані залишалися закритими в понеділок, на їх частку доводилися близько 1 млн бар. нафтопереробних потужностей в добу, або близько 6 % від загальної потужності в США, повідомило Міністерство енергетики країни.

Усі три нафтопереробні заводи в районі Батон-руж і один недалеко від Нового Орлеана розпочали процедуру перезапуску, що потенційно забезпечить введення 1,3 млн б / д переробних потужностей. Проте впродовж декількох днів ці НПЗ не зможуть працювати на повну потужність.

За повідомленням Міненерго США, операції на терміналі морського нафтового порту Луїзіани (LOOP) як і раніше обмежені, і нині тут ведуться ремонтні роботи. Royal Dutch Shell Plc, найбільший виробник вуглеводнів в американській частині Мексиканської затоки, в неділю розпочав повернення персоналу на свої платформи Enchilada і Salsa.