2021-09-07

Daimler "не бачить підстав" припиняти продаж автомобілів з ДВЗ до 2030 року

Концерн Daimler "не бачить підстав", щоб поступитися вимогам двох організацій по захисту довкілля Greenpeace и Deutsche Umwelthilfe, які в п'ятницю призвали концерн "припинити" продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згорання до 2030 року. При цьому адвокати екологічних організацій пригрозили подати до суду на BMW і Volkswagen.

"Серед іншого ми вимагаємо, щоб автомобільні концерни відмовилися від двигунів внутрішнього згорання до 2030-го, а найбільша німецька компанія Wintershall припинила розробку нових родовищ нафти і газу не пізніше 2026 року", - заявив представник Deutsche Umwelthilfe Маттіас Вальтер.

"Ми в нашому зверненні даємо компаніям досить часу: так, у VW є час до кінця жовтня, щоб відповісти, чи готові вони піти по цьому шляху. Ми вважаємо, що серйозне обговорення може і повинне відбутися. Якщо не буде прийнято заяву, що задовольняє нас, ми подамо позов", - пообіцяла Рода Верхаєн, адвокат позивачів з Greenpeace.

Адвокати Greenpeace і Deutsche Umwelthilfe домагаються від автовиробників юридичних зобов'язань не випускати на ринок моделі на традиційному паливі. На початку цього року ті ж юристи виграли суд відносно уряду Німеччини, змусивши його коригувати свої плани зі скорочення викидів СО2.