2021-09-07

Нігерії не вдалося реалізувати програму розвитку нафтовидобувних територій

За останні два десятиліття Нігерії не вдалося належним чином реалізувати програму соціального, економічного і інфраструктурного розвитку нафтовидобувних територій на суму $14 млрд, заявив генеральний прокурор країни Абубакар Малами.

Для підвищення рівня життя південно-східної частини Нігерії, де зосереджені основні її родовища нафти, урядом була створена Комісія з розвитку дельти Нігера (NDDC), яка в цілому вела майже 14 тисяч проєктів із поліпшення умов життя людей. Проте перевірка генпрокуратури показала, що на практиці результати виявилися невтішними.

"Федеральний уряд особливо стурбований колосальними витратами, понесеними через незавершені проєкти розвитку в районі дельти річки Нігер, що не працювали, незважаючи на величезні ресурси, виділені на підвищення рівня життя громадян", - заявив генеральний прокурор Нігерії. 

За результатами аудиту можуть бути порушені кримінальні справи, спрямовані на стягнення засобів, не використаних за призначенням.

Раніше повідомлялося, що президент Нігерії Мухаммаду Бухари підписав законопроєк про нафтову промисловість, робота над яким велася майже два десятиліття. Останні розбіжності, які вдалося здолати, торкалися розміру відрахувань громадам, на території яких йде видобуток нафти і газу.