2021-12-24

Спецдозвіл № 5419 відізвано у судовому порядку

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов Державної служби геології на надр України до ТОВ «Транс-Ленд», в якому позивач просив припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу від 23 листопада 2011 року № 5419 (видобування кам`яного вугілля, строком на 20 років), наданого відповідачу.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що підприємство, у порушення вимог законодавства про надрокористування, не подавав звітні баланси запасів корисних копалин за формами 5-гр,6-гр,7-гр а також статистичну звітність за 2014-2020 рр. до ДНВП «Геоінформ України». На цій підставі, ДСГНУ просила позов задовольнити.

Слід зазначити, що місце реєстрації ТОВ «Транс-Ленд» знаходиться на території України, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (Розпорядження КМУ № 1085), відповідно, належний поштовий зв’язок відсутній. Тому, задля інформування відповідача, усі документи опубліковані на офіційних веб-сайтах ДСГНУ та Судової влади.

Позов суд задовольнив, з огляду на докази Держгеонадр, а тому спецдозвіл № 5419 для Товариства був анульований.