2021-12-06

Shell залишила газовий проект у Північному морі

Із проєкту з розробки газового родовища Cambo у Північному морі вийшла англо-голландська нафтогазова корпорація Royal Dutch Shell, мотивуючи своє рішення недостатньою економічною вигідністю проєкту.

"Після ретельної перевірки розвитку Cambo ми дійшли висновку, що економічні причини на користь інвестування в цей проєкт недостатньо сильні наразі", - зазначає Shell.

Раніше цього року глава Shell Бен ван Берден заявляв, що проєкт відіграє важливу роль у задоволенні попиту на нафту та газ у Великій Британії. Однак, незважаючи на це, екоактивісти вважали проєкт Cambo загрозою планам Великобританії щодо досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Siccar Point Energy, яка займається реалізацією проєкту, висловила жаль з приводу рішення Shell, пообіцявши, що продовжить реалізовувати проєкт Cambo.

«Cambo залишається критично важливим у питанні енергетичної безпеки та економіки Великобританії. Хоча ми розчаровані зміною позиції Shell, ми, як і раніше, впевнені як проєкт, який не тільки створить більше 1000 робочих місць, але й допоможе Великобританії полегшити перехід до низьковуглецевого майбутнього», — заявила Siccar.