2021-12-06

Президент Туркменістану розкритикував роботу нафтогазової галузі країни

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов розкритикував роботу паливно-енергетичного комплексу країни. Свої критичні зауваження щодо базової галузі економіки він зробив на розширеному засіданні уряду за підсумками 11 місяців 2021 року.

Заслухавши звіт віце-прем'єра Шахима Абдрахманова, який очолює галузь, голова держави зазначив, що "якщо в газовій галузі певне зростання є, то в нафтовій ще багато чого треба зробити, оскільки змін на краще тут поки не видно".

"Немає пропозицій щодо покращення роботи галузі, і вживані вами заходи поки що потрібних результатів не дають. Та й заводи, в які ми вкладаємо великі кошти, досі не використовуються на повну потужність. Вони працюють на 50 % своїх можливостей", - каже Бердимухамедов. 

За його словами, недостатньо ведеться робота із залучення в нафтогазову галузь інвестицій та освоєння нафтогазових родовищ на Каспії.

На думку голови держави, "нині потрібно під особливим контролем тримати хід будівництва газопроводу Туркменістан-Афганістан-Пакистан-Індія та працювати над будівництвом нових підприємств з переробки вуглеводневої сировини".

"Проаналізуйте ситуацію в галузі та вживіть необхідних заходів щодо покращення становища", - наголосив президент.