2021-12-06

5 грудня у Г'юстоні стартував Світовий нафтовий конгрес

Двадцять третій Світовий нафтовий конгрес стартував 5 грудня в американському Г'юстоні в умовах коливань, що продовжуються, на енергетичному ринку. Це один з найбільших та найбільш представницьких заходів у нафтогазовій індустрії. 

Форум триватиме до 9 грудня та об'єднає на своєму майданчику кілька тисяч представників із 70 країн, включаючи флагманів нафтогазової галузі, профільних міністрів та експертів. Обширна ділова програма пропонує учасникам можливість детально обговорити глобальну стратегію розвитку енергетики планети, шляхи розширення міжнародного співробітництва та виклики, що стоять перед галуззю.

Через 20 років Світовий нафтовий конгрес знову пройде в США. Г'юстон, що часто зветься "енергетичною столицею світу", як один з провідних центрів видобутку та переробки нафти та природного газу, виграв заявку на проведення цього заходу у Ванкувера. Саме місто вже багато років служить домівкою для сотень нафтових та газових компаній; крім того, через порт Г'юстона енергоносії доставляються по всьому світу

Зустріч лідерів світового енергетичного комплексу пройде на тлі катаклізмів, що обрушилися на ринок останніми місяцями. Наприкінці вересня ціни на газ у Європі вперше в історії переступили позначку $1000 за 1000 кубометрів. Поряд із цим вартість нафти марки Brent у Лондоні перевищила $80 за барель. Паралельне зростання цін на ці енергоносії до рекордних значень дозволяє говорити про наявність повноцінної енергокризи, яка, як побоюються експерти, взимку може лише посилитися.