2021-05-07

Sempra Energy відклала інвестиційне рішення з техаського ЗПГ-проєкту

Американська компанія Sempra Energy відклала ухвалення остаточного інвестиційного рішення за проєктом Port Arthur LNG в Техасі до 2022 року. Про це повідомляє Enkorr, із посиланням на заяву представник компанії в ході телефонної конференції з фінансових підсумками за I квартал.

«Очевидно, Port Arthur - дуже масштабний проєкт як для США, так і, звичайно, для компанії. Ми очікуємо, що, ймовірно, перенесемо остаточне інвестиційне рішення по ньому на наступний рік», - сказав він.

Це вже не перший раз, коли компанія переносить прийняття FID за даним проєктом (спочатку воно очікувалося в 2020 році, потім було відкладено до 2021 року). Port Arthur LNG має шанси стати одним з найбільших експортних ЗПГ-проєктів в Північній Америці. Реалізація його першої фази дозволить експортувати 13,5 млн т зрідженого природного газу в рік, проте згодом потужності можуть бути збільшені до 45 млн т на рік.

Раніше свою зацікавленість в участі в Port Arthur LNG проявляла Saudi Aramco. Саудівська компанія вела переговори про придбання 25 % в першій фазі проєкту. Однак після подій 2020 року було прийнято рішення відкласти ці плани.