2021-05-07

Оприлюднено рішення Луганського ОАС по справі № 360/1036/21

До Луганського окружного адміністративного суду 04 березня 2021 року надійшов адміністративний позов Державної служби геології та надр України (далі позивач, Держгеонадра) до Приватного підприємства «Згода-Лугпостач» (далі відповідач, ПП «Згода-Лугпостач») про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 21.12.2010 № 5256, наданого ПП «Згода-Лугпостач».

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що що надрокористувачем порушено ст. 24 Кодексу України про надра, оскільки не подано до ДНВП «Державний інформаційний геологічний фонд України» статистичну звітність по експлуатації корисних копалин за 2019 рік.

З огляду на те, що поштові відправлення не здійснюються на непідконтрольну територію, Держгеонадра розмістили на своєму офіційному веб-сайті оголошення, в якому доводили до відома наказ про 30-денний термін для усунення порушень ПП «Згода-Лугпостач», однак доказів усунення відповідачем надано не було.

Таким чином, суд вирішив задовольнити позов Державної служби геології та надр України до ПП «Згода-Лугпостач» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами, та припинити право на користування ними