2021-05-07

Комітет рекомендував на розгляд ВРУ у першому читанні законопроєкт № 4187.

6 травня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, під час якого було розглянуто Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами. Зокрема, законопроєкт передбачає лібералізацію обігу спеціальних дозволів, закріплює прозорість правил надрокористування, спрощує низку процедур взаємодії бізнесу з державним апаратом. Документ подали О.В. Бондаренко, П.В. Якименко, О.В. Маріковський, інші народні депутати України. Про це повідомляється на сайті Держгеонадр. 

Після врахування всіх зауважень, які надходили від народних депутатів України, Комітету з питань антикорупційної політики, Національного агентства з питань запобігання корупції, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Офісу простих рішень та результатів, бізнес-асоціацій і громадських організацій Комітет прийняв рішення щодо прийняття доопрацьованого законопроекту за основу та рекомендував на розгляд Верховної Ради України у першому читанні.

Додаткові зауваження, які надійшли під час обговорення, будуть розглянуті та враховані при підготовці документу до другого читання у Верховні Раді України.