2021-05-07

IHS Markit представила топ 10 країн для інвестицій у відновлювані джерела енергії

5 травня британське аналітичне агентство IHS Markit опублікувало рейтинг 10 найпривабливіших глобальних ринків у сфері відновлюваної енергії, заснований на показниках інвестиційної впевненості та простоті будівництва. Про це повідомляє ExPro

США опинилася на першому місці. Адміністрація нинішнього президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена прагне збільшити федеральні інвестиції у відновлювані джерела енергії завдяки міцним фундаментальним показникам ринку і наявності привабливої схеми підтримки.

Друге місце посіла Німеччина. Третє місто дісталося Китаю, оскільки труднощі з виходом на ринок знизили його загальну оцінку.

Франція та Іспанія зайняли 4-те та 5-те місце, відповідно, завдяки міцним фундаментальним показникам ринку, підтримуваним стабільними механізмам купівлі і довгостроковими цілями в області «зеленої» електроенергії.

Подібні фактори також підвищили рейтинги Японії (8-е місце) і Нідерландів (9-е місце), чому сприяв їх сильний імпульс до розвитку морської вітроенергетики, яка, як очікується, стане найбільш швидкозростаючою технологією відновлюваної енергії в наступному десятилітті.

Як зазначається, великі амбіції та стабільність у закупівлях електроенергії в Індії (6-е місце), а також наявність привабливих субсидій та високий ступінь доброзичливості до інвесторів в Австралії (7-е місце) вивели б ці ринки на перші місця в списку. Однак ці ринки починають стикатися з інфраструктурними обмеженнями на своєму шляху до декарбонізації.

У разі Індії наземне вітроенергетичне будівництво постраждало через відсутність доступу до мережі і землі, в той час як в Австралії розрив між планами федерального уряду і штатів посилив невпевненість інвесторів.