2021-11-26

Рудник Муте пропонує нову модель обробки золота в Ірані

Золотодобувний комплекс Муте в провінції Ісфахан пропонує нову модель переробки дорогоцінного металу в країні, сказав голова ради директорів Іранської організації з розвитку та оновлення шахт та гірничодобувної промисловості (IMIDRO).

Ваджихолла Джафарі зробив цю заяву під час відкриття копальні Дарре-Ашки та нових заводів з кислотного промивання та розливання на території комплексу.

«Комплекс Муте надасть іншим підприємствам країни нову модель обробки золота», - сказав Джафарі, вітаючи «зусилля гірничодобувного комплексу захисту навколишнього середовища».

«Під час експлуатації нових шахт у країні необхідно приділяти першочергову увагу питанням екосистеми, незалежно від початкових витрат, оскільки вони мають значний вплив на місце існування людини», - сказав Джафарі.

Аліреза Таларі, керуючий директор гірничодобувного комплексу, у квітні заявив, що Дарре-Ашки стане третьою діючою копальнею комплексу, внаслідок чого золотий запас комплексу збільшиться до 3000 тонн.

Зазначається, що провінції Тегеран, Ісфахан, Хорасан Резаві та Східний Азарбайджан є найбільшими центрами видобутку золота у країні.