2021-11-26

Китай підготуєзагальнонаціональний план дій щодо боротьби з викидами метану

Влада Китаю має намір підготувати загальнонаціональний план дій щодо боротьби з викидами метану. На початку листопада КНР та США уклали угоду про співробітництво у боротьбі зі зміною клімату, у тому числі шляхом скорочення викидів метану. Про це повідомляє АНГІ

Викиди метану в Китаї в 2014 році склали 55,29 млн. тонн. Це становить 10,4 % загального обсягу викидів парникових газів у країні. На частку енергетичного сектора припадало 45 % викидів метану, тоді як сільському господарстві припадало 40 %.

"Ми проведемо ретельне дослідження ситуації з контролем викидів метану в Китаї та встановимо ефективні заходи щодо скорочення викидів, спрямовані на видобуток вугілля, сільське господарство, очищення твердих відходів та стічних вод, а також нафтовий та газовий сектори", - пояснив заступник директора департаменту з питань зміни клімату Міністерства екології та навколишнього середовища Лу Сіньмін.

Він також зазначив, що МЕІ встановить стандарти скорочення та утилізації викидів метану у вугільній та нафтовій промисловості та заохочуватиме компанії скорочувати викиди метану за допомогою ринкових угод. У Китаї є платформа для торгівлі викидами вуглецю, але не метану.

План планується опублікувати 2022 року. Деякі китайські нафтогазові компанії, такі як China National Petroleum Corp (CNPET.UL) та Sinopec, встановили свої власні цілі щодо скорочення викидів метану.