2021-09-02

Розпочинається буріння восьми свердловин на проєкті Thorny River

Компанія Botswana Diamonds, зареєстрована на лондонському Ринку альтернативних інвестицій(Alternative Investment Market, AIM) і Ботсванській фондовій біржі (Botswana Stock Exchange, BSE), розпочала буріння на своєму проєкті Thorny River у Південній Африці. Про це повідомляє Rough & Polished

У повідомленні компанії зазначається, що в проміжку між нещодавно виявленими виходами кімберліту River і River Extension планується пробурити вісім свердловин методом зворотної циркуляції. Очікується, що програма буріння триватиме не більше двох тижнів. Вона спрямована на визначення міри зв'язку між двома виявленими кімберлітовими виходами.

"Це важливий крок в нашому прагненні створити комерційне родовище алмазної руди на проєкті Thorny River, - сказав голова ради директорів Botswana Diamonds Джон Тілінг. - Ми дуже сподіваємося, що ці вісім свердловин підтвердять, що два виходи кімберліту River і River Extension - є одним рудним тілом".

Кімберліт River було виявлено компанією в листопаді 2020 року; він охоплює змодельовану площу розміром 80x40 м. Кімберліт River Extension, який знаходиться менш ніж в 100 метрах на схід від River, було виявлено компанією в квітні минулого року.