2021-09-02

ОПЕК+ вирішив збільшувати нафтовидобуток у жовтні

Делегати альянсу ОПЕК+ прийняли рішення збільшити видобуток на 400 тис. б / д у жовтні. Про це повідомляє OilCapital із посиланням на заяву дубайської кореспондентки.

У наступному щомісячному звіті ОПЕК, за її відомостями, прогноз світового попиту на нафту буде переглянутий у бік збільшення. Якщо раніше очікувалося зростання на 3,28 млн б / д, то тепер це 4 млн б / д.

Bloomberg з посиланням на делегатів також підтверджує, що міністри країн ОПЕК+ домовилися зберегти поточний план зі збільшення нафтовидобутку. Глави делегацій підтвердили збереження обумовлених параметрів у жовтні, підтвердивши досягнуті в липні домовленості.

У липні 2021 року, подолавши розбіжності з ОАЕ відносно базового рівня видобутку для Еміратів, країни ОПЕК+ домовилися підвищувати видобуток нафти на 0,4 млн б / д "доти, поки не повернуть на ринок 5,8 млн б / д", що планується зробити до вересня 2022 року. При цьому в грудні 2021 року цей план може бути переглянутий.

При цьому для ОАЕ базовий рівень видобутку, від якого рахується збільшення квоти, був підвищений до 3,5 млн б / д, для Росії і Саудівської Аравії - з 11 до 11,5 млн б / д, для Іраку - з 4,65 до 4,8 млн б / д, для Кувейту - з 2,8 до 2,96 млн б / д. Таким чином, ці країни тепер можуть видобувати великі об'єми нафти у рамках угоди, хоча новий рівень відсічення діятиме лише з травня 2022 року.