2021-09-02

РГК тестує газорегуляторні пункти для роботи з газоводневими сумішами

Регіональна газова компанія проводить водневі випробування шафових газорегуляторних пунктів з метою підтвердження готовності роботи із газоводневими сумішами із вмістом водню до 20 %. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Випробовування комплексів газорегуляторного обладнання на здатність роботи на газоводневих сумішах на п’яти водневих полігонах в Житомирській, Харківській, Дніпропетровській, Волинській та Івано-Франківській областях триватимуть у період з 25 серпня по 22 вересня. Всі пункти редукування газу виготовлені на заводах RGC Production і обладнані H2-ready регуляторами Pietro Fiorentini, які мають сертифікат на роботу із 20 % сумішшю водню від виробника.

Тестування газорегуляторних пунктів проводиться для презентації обладнання RGC Production на міжнародній виставці Enlit Europe, як H2-ready та подальшого експорту продукції українського виробництва до країн ЄС. Паралельно відбуватимуться випробування вузлів обліку газу, газорегуляторних пунктів з вузлами обліку газу, ГРУ, ГРПБ, як продукції, яка може працювати з 20 % газоводневою сумішшю.

Перед випробуваннями кожен пункт редукування газу продувається інертним газом і тільки після цього здійснюється заповнення природним газом або газоводневою сумішшю. На кожному комплексі спочатку проводять всі випробування на природному газі, а потім на газоводневій суміші. Після чого проводиться порівняння результатів.