2021-09-23

Роботу на золотому руднику в австралійському штаті Вікторія припинено через землетрус

Австралійська компанія White Rock Minerals призупинила підземні роботи на своєму золотому руднику Woods Point після землетрусу, що стався неподалік від міста Менсфілд у штаті Вікторія. Землетрус магнітудою 5,9 стався о 9:15 ранку 22 вересня на глибині 10 кілометрів, згідно з повідомленням організації Geoscience Australia.

Підприємство Woods Point, розташоване в 60 км на південь від передбачуваного епіцентру, повідомило про значні струси на своїй території під час землетрусу. У той момент дев'ять робочих перебували під землею, але ніхто з персоналу не постраждав, компанія повідомила інформацію по кожній людині, і наразі всі повернулися на поверхню. White Rock Minerals повідомила про відсутність видимих ​​пошкоджень на родовищі Woods Point, і зараз вона дотримується протоколу аварійного реагування. Компанія також розробила план перевірки майданчика і підземної інфраструктури.

White Rock Minerals заявила, що не планує негайно повернутися до підземних робіт, поки афтершоки не вщухнуть. Компанія також чекатиме, поки цілісність об'єкта не буде підтверджено. 

Коливання землі відчувалися по всьому штату Вікторія, в Канберрі і деяких частинах Нового Південного Уельсу. Представник Ради з корисних копалин Австралії (Minerals Council of Australia) заявив, що на рудниках в штаті Вікторія після землетрусу не було зареєстровано жодних пошкоджень інфраструктури і травм серед людей.