2021-09-23

Нафтогазові проблеми та досягнення Чорноморського регіону обговорили на OOC2021

В Чорноморському басейні компанії-оператори родовищ поділені на три групи: ті, що зайшли і працюють, ті що бажають вийти, а також, ті, що вийти не можуть, таке спостереження доводив оглядач сегменту upstream, Нафторинок - Володимир Дольник в рамках конференції Odesa Offshore Conference 2021 (OOC2021). Про це повідомляє ExPro

Протягом року Туреччина завершила п'ять глибоководних свердловин у Чорному морі на родовищі Сакар'я, де з серпня минулого року виявила понад півтрильйона кубічних метрів газу. Крім того 10 днів назад, 13 весерня, розпочало підготовку до буріння свердловини Тюркалі-5. У 2022 році планується будівництво трубопроводу протяжністю близько 169 кілометрів для з'єднання свердловин з основною мережею.

Україна маючи великий потенціал на Чорноморському шельфі, так і не змогла залучили великих інвесторі та партнерів в розвиток розробки цього регіону, хоча була можливість ще 30 років тому, відзначив Олександр Романюк, директор дивізіону Нафтогаз Розвідка та Видобування. 

Чорноморський шельф – це головний регіон завдяки якому планується основне прирощення ресурсів та запасів Нафтогазу. Тож в цьому напрямку компанія планує інтенсивно працювати найближчим часом.

В першу чергу основні сили направлені уже на проведення сейсморозвідки, для спрощення залучення нових партнерів до активної розробки назначеного регіону.