2021-09-23

Екологи ФРН намагаються через суд змусити BMW і Mercedes відмовитися від ДВЗ

Відповідні позови подані в земельні суди в Мюнхені та Штутгарті, повідомила природоохоронна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Екологи закликають автомобільні компанії провести перетворення з урахуванням захисту клімату, в тому числі значно скоротити викиди СО2 машинами відповідно до норм Паризької кліматичної угоди і закону про захист клімату в Німеччині, повідомляє Deutsche Welle. Крім того, до 2030 року компанії повинні відмовитися від продажу автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. 

Компанія BMW повідомила агентству dpa, що відкинула вимоги DUH, оскільки рішення про те, як досягти цілей щодо захисту клімату, приймає парламент. У свою чергу, Mercedes-Benz зазначив, що компанія «вже давно чітко заявила про перетворення з метою виключити негативний вплив на клімат».

За словами адвоката DUH Ремо Клінгера, екологи очікували подібних відповідей і тепер впевнені, що в наступному році почнуться судові процеси. Крім того, він повідомив про швидке подання аналогічного позову проти енергокомпанії Wintershall.

Деякі німецькі автовиробники, в тому числі Volkswagen і Audi вже оголосили про намір відмовитися в перспективі від двигунів внутрішнього згоряння і випускати тільки електроавтомобілі.