2021-07-12

Red Mountain Mining розраховує досягти мети з видобутку золота на ділянці Maitland Південь

Компанія Red Mountain Mining, повідомляючи про свої проєкти в Західній Австралії, зазначає, що картографування і відбір зразків гірських порід на рідкоземельні елементи почнеться наступного місяця, в той час як в рамках мідно-золотого проєкту алмазне буріння, як очікується, дуже скоро досягне своєї мети.

У своєму останньому звіті про хід розвідки компанія повідомила, що 952 зразка грунту були зібрані на її проєкт з видобутку рідкоземельних елементів в районі гори Мансбрідж (Mansbridge), розташованому недалеко від міста Холлс-Крік в окрузі Кімберлі штату Західна Австралія. Аналізи очікуються в кінці липня або на початку серпня на ділянках Killi Killi, Vader і Kylo. 

Найближчим часом розпочнеться дослідження ділянки Deja-vu на горі Мансбрідж з метою пошуку нікелю, міді, кобальту і металів платинової групи. Ділянки рідкоземельних елементів знаходяться приблизно в 40 км від флагманського проєкту Browns Range компанії Northern Minerals.

Присутність редкоземельного мінералу ксенотиму на ділянці Killi Killi було упущено з уваги, і Red Mountain заявила, що бачить можливість отримати з цього вигоду і визначити, чи існує там економічно життєздатна концентрація рідкоземельних елементів.

Згідно Red Mountain, на золото-мідній проєкт в районі гори Мейтленд в графстві Мерчисон штату Західна Австралія Алмазне буріння на перспективній ділянці Maitland Південь йде добре і досягло глибини 230 метрів від поверхні.

Буріння на невелику глибину зі зворотньою циркуляцією дало перетин породи товщиною 7 метрів з результатом в 3,3 грама золота на тонну породи на глибині 34 метрів і перетин товщиною 13 метрів з результатом в 2,53 грама золота на тонну породи на глибині 9 метрів. Компанія виявила простягання на 19 км перспективного пласта по всьому проєкту, на якому ведеться історичний видобуток золота.

Золото було вперше виявлено в цьому районі в 1898 році, і видобуток переважно здійснювався на двох основних перспективних ділянках: в північній частині гори Мейтленд і в її південній частини. Документація за цією темою велася тільки з 1933 року, коли було відзначено, що середній вміст золота у виробництві становив 19,3 г / т.