2021-07-12

IRMA розпочинає оцінювання гірського комплексу Амандельбульт

Ініціатива щодо забезпечення відповідальної діяльності в гірничодобувній промисловості (Initiative for Responsible Mining Assurance, IRMA) почала незалежну оцінку гірського комплексу Амандельбульт (Amandelbult), що веде видобуток металів платинової групи (МПГ), на відповідність Стандарту з відповідальної переробки корисних копалин IRMA.

Оцінка включатиме виробництва і об'єкти в районі гірничодобувного комплексу Амандельбульт, який складається з підземних копалень Dishaba та Tumela, відкритого кар'єру Zizwe Batlase, а також об'єктів збагачувальної фабрики та хвостосховищ.

«В ході оцінки буде розглянуто проблеми, пов'язані з усіма виробництвами з видобутку корисних копалин і відповідними об'єктами, а також будуть відвідані всі об'єкти і місця видобутку», - йдеться в поширеному IRMA пресрелізі.

IRMA пропонує незалежну сторонню перевірку і сертифікацію за всеосяжним стандартом для всіх видобувних матеріалів, що забезпечує комплексне покриття всього спектра проблем, пов'язаних з впливом промислових шахт на навколишнє середовище.