2021-07-12

IBDH оголосила про отримання гірничого відводу на великі площі алмазного рудника Ellendale

Австралійська алмазодобувна компанія India Bore Diamond Holdings Pty Ltd (IBDH) оголосила на своєму веб-сайті, що їй було надано додаткові ділянки на території покинутого колишнього гірничого відводу в районі алмазного рудника Ellendalе, що охоплює великі зони з алювіальними руслами.

Ці 5 додаткових ділянок істотно збільшують перспективність родовищ з алювіальними руслами, які тепер приєднуються до існуючого гірського відведення компанії, де вона вже видобула жовті алмази ювелірної якості за високого показника вмісту алмазів, що дорівнює приблизно 12,7 карата на сто тонн породи. IBDH планує почати комерційний видобуток алмазів у цьому сезоні.

Також було прийнято додаткову заявку на гірничий відвід в районі верхньої протяжності родовища L Canyon на території колишнього рудника Ellendale. Компанія вже має різні ліцензії на ключові під'їзні шляхи та злітно-посадкову смугу Ellendale. Ці охоронювані райони також забезпечують доступ до розроблених районів буріння і відповідної інфраструктури, що забезпечувала водопостачання алмазних рудників E9 і E4.

Уряд штату Західна Австралія класифікував проєкт компанії India Bore Diamond Holdings як великий ресурсний проєкт.