2021-05-31

Повернення Ірану на світовий ринок нафти - одна з головних тем JMMC ОПЕК +

Засідання технічного комітету (JTC) ОПЕК + щодо коригування угоди ОПЕК + розпочнеться о 14 годині. Засідання міністерського комітету (JMMC) ОПЕК + призначено на завтра о 15:30.

Джерела агентства Energy Intelligence стверджують, що однією з головних тем порядку стане очікуване повернення Ірану на світовий ринок нафти після зняття або ослаблення американських санкцій. Іранська влада сповістила, що до тих пір, поки видобуток нафти в країні не повернеться на досанкціонний рівень, вони не братимуть квоти ОПЕК +. Однак, додають джерела, 31 травня - 1 червня поточні умови угоди навряд чи будуть серйозно переглянуті.

Міністр нафти Ірану Біджан Зангане сьогодні заявив, що видобуток нафти в Ірані може легко досягти 6,5 млн б / д - слова Зангане наводить іранське ІА SHANA.

Зангане також сказав, що збільшення видобутку іранської нафти підвищить політичну міць країни, оскільки Тегеран і світові держави продовжують переговори про скасування санкцій США, які не давали йому прокачувати будь-які потужності з 2018 року.

Будь-яке збільшення поставок з Ірану буде понад додаткового розширення видобутку учасниками угоди ОПЕК +, які планують повернути близько 2 млн б / д нафтовидобутку до липня, відзначає Reuters.