2021-05-31

ДТЕК Нафтогаз декарбонізує свої нафтогазові родовища

ДТЕК Нафтогаз одним із перших в українській газовидобувній галузі впроваджує заходи з декарбонізації виробництва. Про це повідомляється на сайті компанії. 

Компанія облаштовує родовища комплексами вилучення та утилізації CO2. На Семиренківському родовищі рішення буде втілено до кінця 2024 року. Комплекс забезпечить очищення природного газу від діоксиду вуглецю та його подальшу утилізацію.

Менеджерка з регуляторної політики ДТЕК Нафтогаз Юлія Боржемська у своїй доповіді на Carpathian Oil & Gas Conference 2021 зазначила, що у період суттєвої трансформації енергетичної галузі і переходу до цілком відновлювальної генерації важливу роль відіграє саме природний газ. Він використовуватиметься для заміщення вугілля та інших видів палива із більш значним вуглецевим слідом у період енергетичного переходу. Зараз перед галуззю стоїть подвійний виклик: задовольнити зростаючий попит на енергоресурси та запит споживачів на зниження викидів парникових газів. Ключовою компетенцією газовидобувних компаній стає управління викидами СО2 та можливість адаптуватися до швидкозмінного енергетичного ландшафту.