2021-05-31

Значення російських нафтогазових поставок для Європи змешиться у наступні 20 років

У довгостроковій перспективі (через 20 років) значення нафтогазових поставок для Європи зменшиться. Таку думку висловив президент Австрії Александер Ван дер Беллен в ході дискусії в представництві Європейської комісії у Відні разом з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, передає ngv.

Ван дер Беллен зазначив, що цей тренд торкнеться і російських поставок. За його словами, зменшення ролі нафти і газу буде викликано зусиллями Європи в боротьбі з кліматичною кризою.

Євросоюз поставив перед собою мету до 2050 року досягти вуглецевої нейтральності, що має стримати зростання глобальної температури. У квітні був опублікований рейтинг Всесвітнього економічного форуму з енергетичного переходу, який оцінює з точки зору темпів економічного розвитку, екологічної стабільності та енергетичної безпеки. З 115 країн, які увійшли до рейтингу, за останні десять років лише 13 досягли стійкого прогресу. У топ-10 рейтингу увійшли Швеція, Норвегія, Данія, Швейцарія, Австрія, Фінляндія, Великобританія, Нова Зеландія, Франція і Ісландія.