2021-05-31

Everfuel розпочала створення мережі водневих заправок в Данії

Everfuel A / S розпочала реалізацію свого плану по розгортанню мережі водневих заправних станцій (ВЗС) в Данії. Він передбачає введення в експлуатацію 19 ВЗС для транспорту з нульовим рівнем викидів до кінця 2023 року. 

Цей план є третім і останнім розділом скандинавської стратегії Everfuel з будівництва ВЗС, на яких автобуси, вантажівки і водневі електромобілі заправлятимуться «зеленим» воднем. Мережа H2-заправок планується розгорнути уздовж основних транспортних коридорів Швеції, Норвегії і Данії, йдеться в пресрелізі компанії.

Датська мережа передбачатиме об'єкти, розроблені Everfuel, в тому числі заправні станції Esbjerg, Kolding, Aarhus і Korsør, якими сьогодні керує Everfuel, а також високопродуктивну станцію H2Station Amager в Копенгагені, яка повинна почати працювати 1 липня 2021 року. 

Датська мережа H2-станцій є частиною розширення водневої мережі Everfuel в рамках плану з інвестування € 1,5 млрд у розвиток ланцюжка створення вартості екологічно чистого водню в Європі. План також передбачає досягнення виручки в розмірі € 1 млрд від продажу водневого палива для заправки автобусів, вантажівок і легкових електромобілів (FCV / FCEV).