2021-05-11

Попит на газ у Польщі може збільшитися на 50 % до 2030 року

Протягом найближчих десяти років поляки почнуть набагато інтенсивніше споживати газ, повідомляє заступник голови польської нафтової і газової компанії PGNiG Роберт Перковський. Представник концерну озвучив прогноз під час виступу на форумі «Конгрес 590». На думку Перковського, потреба Польщі в енергоносії підскочить вдвічі (на 50 %) протягом десятиліття.

Підприємець зазначив, що причиною цього стане глобальна трансформація польської енергетики, так як Варшава де-факто відмовилася від виробництва вугілля і прийняла рішення про перехід на альтернативні джерела енергії.

«Польща інтенсивно працює над розвитком газової інфраструктури, реалізуючи такі проєкти, як будівництво газопроводу Baltic Pipe, газові з'єднання з Литвою та Словаччиною, а також розширення терміналу СПГ в Свіноуйсьці, що дозволяє імпортувати газ практично з будь-якої частини світу. Реалізація представлених інвестицій в першу чергу позитивно вплине на підвищення безпеки поставок газу в Польщу та інші країни Центральної та Східної Європи », - зазначив Кшиштоф Краєвський.