2021-05-11

Вітренко заявив, що не знає про стратегію нарощування видобутку «Тризуб»

Деякі внутрішні моменти в НАК «Нафтогаз України» дозволяють розраховувати на відчутне збільшення видобутку газу. Про це повідомляє Oilpoint із посиланням на в інтерв’ю голови правління компанії Юрій Вітренко HB Бізнес.

«Є певні політичні очікування зростання видобутку. Можливо не цього року, але найближчим часом. Я поки не готовий вже на посаді керівника Нафтогазу озвучувати конкретні плани з приводу видобутку. Ми на них зараз ще дивимося», – зазначив він.

Разом з тим, Вітренко зазначив, що він не знайомий зі стратегією нарощування видобутку під умовною назвою «Тризуб», презентованої на початку 2020 року тодішнім главою інтегрованого газового бізнесу НАК Андрієм Фаворовим. Програма «Тризуб» складалася з трьох основних напрямків: видобуток природного газу з глибших покладів, видобуток сланцевих порід газу і розробка шельфу Чорного моря на вуглеводневому ділянці «Дельфін».

«Я такий офіційної стратегії у нас не знаю, якщо чесно. Я бачив якісь презентації, але стратегії, які у мене лежать на столі, там назва Тризуб не звучить», – сказав глава правління НАК« Нафтогаз України». На думку Вітренка, для збільшення видобутку національної компанії потрібно стати в більшій мірі платформою для залучення стратегічних іноземних інвесторів.