2021-11-01

Поліція завершила досудове розслідування за фактом незаконного видобування гравію на Буковині

Як повідомлялося раніше, 23 вересня 2021 року поліцейські викрили жителя села Череш, який нелегально видобував піщано-гравійну суміш на березі річки. За вчинення злочину проти довкілля правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляється на сайті Національної поліції Чернівецької області

Під час досудового розслідування співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець)  Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що 29-річний місцевий житель, не маючи відповідних документів, видобував гравійно-піщану суміш на березі річки, що у межах села Череш. Чоловік за допомогою екскаватора «Хюндай» завантажував гравій на автомобіль «Мерседес» для подальшого транспортування і використання у власних потребах.

Слідчі поліції призначили низку експертиз, які підтвердили незаконність дій чоловіка та його причетність до скоєння кримінального правопорушення.

Правоохоронці скерували обвинувальний акт щодо буковинця до суду. Порушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.