2021-03-03

ОПЕК + планують нарощення нафтовидобутку

Більшість країн ОПЕК + напередодні засідання альянсу 4 березня схиляються до варіанту нарощування з квітня видобутку нафти по угоді на 0,5 млн бар. / Добу. (Б / д). 

«Так, більшість схильна збільшити видобуток. Ситуація на ринку позитивна, з великою часткою ймовірності видобуток збільшиться на 0,5 млн бар. », - сказав співрозмовник російського новинного агентства.

На питання про можливі ризики для ринку в разі збільшення видобутку нафти джерело зазначило, що «технічний і моніторинговий комітети ОПЕК + працюють над аналізом ризиків. Ведеться аналіз ситуації».

Саудівська Аравія в лютому-березні в добровільному порядку додатково скоротила видобуток на 1 млн б / д до рівня січня. Видобуток скоротили і ще деякі інші країни ОПЕК +, і з урахуванням їхньої участі загальне заявлене додаткове скорочення до рівня січня склало 1,425 млн б / д. 

Наступне засідання міністерського моніторингового комітету альянсу планується 3 березня, а на 4 березня заплановане засідання всіх країн-учасниць угоди ОПЕК +, де буде прийматися рішення про подальшу долю угоди. В кінці минулого року ОПЕК + домовився коригувати рівень видобутку в рамках угоди з кроком не більше 500 тис. б / д щомісяця.