2021-03-03

Нафтове лобі США може підтримати введення плати за викиди вуглецю

Американський інститут нафти (API) зважує можливість схвалення ціни на викиди вуглецю. Про це вовідомляє Enkorr.

Це серйозне зрушення в позиції групи, яка раніше чинила опір обов'язковій державній політиці в області клімату.

API розглядає ціноутворення на викиди вуглецю «серед інших політичних рішень щодо скорочення викидів і досягнення амбіцій Паризької угоди», - заявило джерело.

У проєкті заяви API про зміну політики, розглянутому Wall Street Journal, йдеться, що група не підтримує конкретний інструмент ціноутворення на викиди вуглецю, такий як податок на викиди вуглецю або схему торгівлі викидами. Однак джерело повідомило, що опублікований в січні звіт групи State of American Energy підтримує ринкову політику ціноутворення на викиди вуглецю.

В API не уточнили, коли саме група офіційно затвердить ціну на вуглецеві викиди, але заявили, що вже майже рік працюють над загальногалузевою відповіддю на зміну клімату.

Тим часом в рамках API спостерігається зростаючий розкол між провідними енергетичними компаніями Європи, які за останній рік прискорили виконання планів зі скорочення викидів та створення великих підприємств відновлюваної енергії, та їхніми американськими конкурентами Exxon Mobil Corp і Chevron Corp, які чинять опір зростаючому тиску інвесторів щодо диверсифікації.