2021-03-03

ExxonMobil продає активи видобутку в Північному морі в Великобританії

Угоду про продаж нафтовидобувних активів в північній і центральній частинах Північного моря в Великобританії підписала ExxonMobil з інвестиційною компанією HitecVision через свою структуру NEO Energy. Операція оцінюється в понад $ 1 млрд і має потенціал до зростання ще на $ 300 млн,зазначається в пресрелізі ExxonMobil. У разі схвалення регуляторів угода може бути закрита до середини 2021 року.

Угода між компаніями включає продаж часток в 14 нафтових родовищах, де оператором в основному є Shell (включаючи Penguins, Starling, Fram, Gannet Cluster і Shearwater), а також в родовищі Elgin-Franklin, яке розробляє Total. Частка ExxonMobil в 2019 році на цих родовищах склала близько 38 тис. б. н.е. на добу.

Активи з видобутку нафти в південній частині Північного моря Exxon планує зберегти. Також компанія збереже в Великобританії бізнес з переробки і збуту палива, мастильних матеріалів, нафтохімії та продажу природного газу.

«Наші плани розвитку спрямовані на збільшення потенціалу прибутку та створення сильного грошового потоку для фінансування майбутніх капвкладень, скорочення боргу і підтримки надійних дивідендів», - зазначив Ніл Чепмен, старший віцепрезидент ExxonMobil.