2021-06-14

ОПЕК + мусить наростити видобуток для забезпечення зростання попиту до наступного року

МЕА в кінці минулого тижня заявило, що учасникам групи ОПЕК + доведеться збільшити видобуток нафти, щоб до кінця 2022 року задовольнити попит, який повинен відновитися до рівня, що передує пандемії. Про це повідомляє Enkorr

«ОПЕК + необхідно відкрити крани, щоб забезпечити адекватне постачання світових нафтових ринків», - заявили в агентстві, додавши, що зростання попиту і короткострокова політика країн розходяться із закликом МЕА припинити фінансування нафтових, газових і вугільних проєктів.

«У 2022 році група ОПЕК +, в яку входять 24 держави, може збільшити поставки нафти на 1,4 млн б / д в порівнянні з цільовим показником з липня 2021 по березень 2022 року», - йдеться в щомісячному звіті по ринку нафти.

У квітні ОПЕК + погодилася поступово послабити скорочення видобутку нафти в період з травня по липень і підтвердила це рішення на зустрічі 1 червня.

Стабільне відновленого попиту «навряд чи стане проблемою», заявило МЕА, прогнозуючи, що ОПЕК + все ще буде мати 6,9 млн б / д ефективних резервних потужностей після липня і що переговори Ірану зі світовими державами в кінцевому підсумку можуть привести до збільшення поставок іранської нафти на світові ринки.

МЕА шокувало енергетичну галузь своїм звітом «Чистий нуль до 2050 року» від 18 травня, заявивши, що інвестори не повинні фінансувати нові проєкти з викопного палива, якщо світ хоче досягти цілей зі скорочення викидів, що викликають підвищення температури до середини століття.