2021-06-14

На двох свердловинах Харківцівського родовища буде проведено капремонт шляхом ЗБС

«Полтаванафтогаз» планує капітальний ремонт шляхом забурювання бічного стовбура на Харківцівському родовищі, що на Полтавщині (свердловини № 3 та №10). Також свердловини буде підключено до установки попередньої підготовки газу Харківці для подальшого видобування вуглеводнів. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на дані з єдиного реєтру ОВД.

Свердловина № 3 – ліквідована після експлуатації, № 10 – спостережна. Капремонт відбуватиметься шляхом розбурювання ізоляційних цементних мостів та поглиблення роторним способом до проектної глибини, обсадження стовбуру свердловини високогерметичними обсадними трубами.

Фактичні/проєктні глибини свердловин (по стовбуру): №3 - 4958/5200 м, №10 - 5205/5483 м.

Передбачені наступні способи буріння – роторний, комбінований, гідравлічний вибійний двигун, безамбарний. Спорудження зазначених свердловин планується з використанням бурового верстату з дизельним або дизель-електричним приводом потужністю до 7000 кВт, зазначено в плановій діяльності.

Свердловина № 10 підключена до УППГ Харківці, загальна довжина трубопроводу – 1688 м. По свердловині № 3 шлейф відсутній. У випадку отримання промислового притоку вуглеводнів свердловину № 3 буде підключено до УППГ Харківці, загальна довжина трубопроводу – 1000 м.

Очікувані об’єми видобутку для кожної свердловини становлять – до 30 тис куб м /добу газу, і до 15 тонн/добу нафти та конденсату.