2021-12-16

Норвезька PGNiG розроблятиме родовище Кінг Лір

Норвезька PGNiG і Aker BP розпочали проєктні роботи, щодо розробки детального плану експлуатації родовища Кінг Лір в Північному морі. Інвестиція передбачає збільшення видобутку природного газу групою PGNiG на норвезькому континентальному шельфі на 0,33 млрд куб м щорічно, повідомляє ExPro із посиланням на пресслужбу компанії. 

PGNiG Upstream Norway і Aker BP перейшли до завершального етапу роботи над планом розробки родовища Кінг Лір. Компанії розпочали підготовку документації, яка визначатиме обсяг і графік робіт, пов'язаних із запуском експлуатації та видобутку. Крім того розроблені технічні рішення та інвестиційний бюджет.

Згідно з початковою концепцією, видобуток з родовища Кінг Лір буде здійснюватися за допомогою чотирьох свердловин, експлуатація котрих буде за допомогою виробничої платформи, з дистанційним управлінням. Очікується, що виробництво почнеться в кінці 2027р. Установка буде підключена до виробничої інфраструктури родовища Валхалл, розташованого за 50 км від Кінг Лір. Однією з переваг цього рішення буде значне зниження викидів вуглекислого газу, пов'язаних з видобутком. Адже установки на родовищі Валхалл живляться з берега за рахунок енергії, виробленої на гідроелектростанціях.