2021-12-16

До суду надійшла апеляційна скарга проти сміттєвбирального підприємства

Державна екологічна інспекція Столичного округу звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовом проти ПрАТ «Київспецтранс» в якому просила застосувати заходи реагування у вигляді зупинення виконання робіт, надання послуг із видаленням та захороненням відходів на полігонах твердих побутових, великогабаритних, та будівельних відходів до усунення порушень, виявлених в акті та отримання Інспекцією повідомлення від ПрАТ «Київспецтранс» про усунення ним усіх встановлених судом порушень за підтвердженням згідно результатів здійснення заходу державного нагляду (контролю).

Рішенням ОАС м. Києва у задоволенні позову було відмовлено. Суд мотивував своє рішення тим, що у межах спірних правовідносин відсутні порушення природоохоронного законодавства з боку ПрАТ «Київспецтранс», а позивач не довів наявність підстав для застосування до відповідача заходів реагування у вигляді зупинення виконання робіт, надання послуг із видаленням та захороненням відходів на полігонах.

Не погоджуючись з вказаним рішенням, ДЕІ СО звернулася із апеляційною скаргою до Шостого апеляційного адміністративного суду, в якій просила скасувати оскаржуване рішення, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення, яким позов задовольнити.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення учасників судового процесу, які з`явились у судове засідання, перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню. Також, суд погодився із висновками колег з першої інстанції, та на підставі цього залишив їх рішення без змін.