2021-01-21

NMDC і MECL вестимуть розвідку алмазів та інших корисних копалин по всій Індії

Національна корпорація по розробці корисних копалин (National Mineral Development Corporation, NMDC) і найбільша в Індії компанія Navratna з видобутку залізної руди підписали меморандум про взаєморозуміння з Корпорацією по розвідці корисних копалин (Mineral Exploration Corporation Limited, MECL) про співробітництво і проведення геологорозвідувальних робіт в рамках взаємоузгоджених проєктів з видобутку залізної руди, золота, вугілля, алмазів та інших корисних копалин в різних штатах Індії.

Очікується, що партнерство між двома провідними індійськими геологорозвідувальними компаніями при уряді Індії поліпшить синергію в області розвідки корисних копалин і пов'язаних з цим робіт. Партнерство буде зосереджено на високопріоритетних геологорозвідувальних областях і допоможе в реалізації загальної мети з просування вітчизняного виробництва раніше імпортованих видів сировини.

MECL, ведуча геологорозвідувальна компанія в країні, займається розвідкою корисних копалин з 1972 року. У своєму стратегічному плані зростання Vision-2030 («Перспектива-2030») MECL акцентувала увагу на наданні послуг з розвідки різних корисних копалин в Індії і за кордоном і консультування в цій області.

NMDC Limited виробляє більшу частину алмазів в рамках проєкту з видобутку алмазної сировини в районі Панна штату Мадхья-Прадеш. Компанія використовує такі технології, як створення моделей гравітаційного поля Space Geophysics EIGEN 6C4 для розвідки алмазів в Мадхья-Прадеш, а також проводить мобільне геоінформаційне дослідження з використанням програми Bhuvan Platform у всіх своїх геологорозвідувальних програмах.