2021-01-21

Підповерхневий лазер для бездоганної ідентифікації діамантів

Opsydia, британська інноваційна компанія, що працює над проблемами безпеки в алмазній промисловості, оголосила, що створена її фахівцями підповерхнева лазерна технологія дозволяє виробляти нанорозмірні ідентифікатори, що вимагають зчитування 100-кратним мікроскопом.

Цей технологічний прорив може дозволити внутрішньо бездоганним природним діамантам мати логотип, серійний номер або зашифрований код, розміщений під їхньою поверхнею, не впливаючи на ступінь їхньої чистоти.

Ідентифікатори можуть бути поміщені в діамант, щоб створити фізичний зв'язок між конкретним каменем і його звітом про класифікацію, блокчейн-записом або фірмовим ювелірним походженням. Через розміщення напису усередині діаманта лазерні мітки не можуть бути знищені шліфуванням.

Щоб прочитати інформацію на ідентифікаторах, діамант повинен бути поміщений або під мікроскоп зі 100-кратним збільшенням, або досліджений за допомогою Opsydia ID viewer - пристрою, здатного зчитувати ідентифікатори, який наразі знаходиться на стадії досліджень і розробок.

«Це життєво важлива віха для Opsydia, оскільки це означає, що кожен діамант, незалежно від його чистоти або розміру, може бути захищений за допомогою ідентифікаційної мітки під його поверхнею», - заявив Ендрю Ріммер, головний виконавчий директор Opsydia.

«Це відкриває нові можливості для огранювальних виробництв, виробників діамантів і дорогих ювелірних брендів, що працюють з діамантами, які хочуть досягти нового рівня в сфері безпеки і боротьби з контрафактною продукцією, одночасно підтримуючи існуючі блокчейн-ініціативи», - додав він.