2021-01-21

Тегрегламент на ЗВГ необхідно відтерміневати

Вступ в силу Технічного регламенту щодо вимог до газу зрідженого для транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей необхідно відтермінувати як мінімум на 3 місяці. З таким листом «Українська енергетична асоціація» планує звернутися до Міністерства енергетики України. Про це повідомляє Enkorr, посилаючись на заяву виконавчого директора УЕА Олексія Шульги під час онлайн-наради «Проблемні питання впровадження Технічних регламентів на палива». 

На думку менеджменту УЕА, Технічний регламент для ЗВГ містить безліч вимог, які неможливо реалізувати до 4 лютого, коли документ вступає в силу. Головний конфлікт полягає у відсутності органів, що підтверджують відповідність ЗВГ вимозі техрегламенту перед випуском партії в оборот.

У той же час, зауважив виконавчий директор, враховуючи нормативні терміни розгляду документів, до 4 лютого роботу з акредитації завершено не буде.

Крім того, зазначили учасники наради, в Україні спостерігається гострий дефіцит лабораторій, які можуть проводити аналізи зріджених газів відповідно до вимог стандарту EN598, який лежить в основі техрегламенту. Це також може значно ускладнити впровадження нормативного документа в Україні.