2013-02-05

На Херсонщині проведуть інвентаризацію артезіанських свердловин

Станом на 1 січня 2013 року на території Херсонської області налічується 5478 артезіанських свердловин, 3925 свердловин перебуває на балансі юридичних і фізичних осіб, а стосовно інших власників інформація відсутня. Про це повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Петро Попович на обласній селекторній нараді, яку провів перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації – керівник апарату Вячеслав Білий.

Петро Попович також зазначив, що для забезпечення повного обліку артезіанських свердловин на території області, Держуправління підготувало проект листа за підписом голови облдержадміністрації щодо проведення інвентаризації всіх відомчих та самовільно пробурених артезіанських свердловин на підвідомчих територіях.

За інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів загальна кількість артсвердловин в містах та районах, задіяних під централізоване водопостачання, становить 1803 одиниці.

Заслухавши дану інформацію, Вячеслав Білий дав доручення головам районних державних адміністрацій, міським головам разом з сільськими, селищними головами забезпечити проведення інвентаризації всіх відомчих та самовільно пробурених артезіанських свердловин.

«Потрібно вжити заходів з облаштування відповідними суб’єктами господарювання артезіанських свердловин, що експлуатуються, засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації - керівник апарату та додав, що необхідно забезпечити виконання санітарно-технічного тампонажу покинутих та не придатних для подальшої експлуатації свердловин і шахтних колодязів.

Урядовий портал