2022-02-08

На базі Кінгаського мідно-нікелевого родовища з'явиться виробник батарейних металів

Адміністрація Саянського району та ТОВ «Кінгаська ГРК» підписали угоду про соціально-економічне співробітництво. ТОВ «Кінгаська ГРК» планує здійснювати розробку мідно-нікелевих родовищ у межах ділянки надр, адміністративно розташованої на території Саянського району. В адміністрації району вже пройшли громадські обговорення проєкту з будівництва гірничо-збагачувального комбінату на базі Кінгаського та Верхньокінгаського мідно-нікелевих родовищ. 

Виконана техніко-економічна оцінка наміченої діяльності компанії дозволяє зробити висновок про позитивний вплив реалізації проекту на соціально-економічну сферу Саянського району: зростання бази оподаткування та зростання фінансових надходжень до регіонального бюджету; покращення дорожньої інфраструктури території; формування значної кількості нових високооплачуваних робочих місць. Компанія має намір суворо дотримуватися принципів відповідального ставлення до навколишнього середовища та високої соціальної відповідальності.

Відповідно до тексту угоди, адміністрація Саянського району забезпечить режим найбільшого сприяння під час реалізації проєкту «Кінгаш», який передбачає, зокрема, широке інформування населення про хід реалізації проєкту. Пріоритетом для Кінгаської гірничо-рудної компанії є залучення трудових ресурсів та виробничих потужностей Саянського району.